31. mars 2012

9 måneders kontroll

Lilletroll var på kontroll på torsdag, ikke fullt ni måneder enda, men blir det om et par uker.


Tradisjonen tro måtte vi prøve å ta et bilde av henne med post-it lapp i panna, det ble en tålmodighetsprøve kan du si...første bilde ble ganske uklart, men jeg måtte fint nøye meg med det!


Det var mye mer interessant å rulle rundt og prøve å få fatt i alt rundt seg ;)
Men hun har i alle fall blitt 10,38 kg og 72,5 cm.

***

Med andre ord, jenta vår begynner å bli ganske stor, og hun fyller ut den gamle bilstolen ganske godt etterhvert. Vi fant tilfeldigvis ut at BilXtra hadde BeSafe izi Combi X3 på tilbud til 2.999,- og benyttet anledningen til å stikke innom. De hadde ett sete igjen, så det var egentlig ikke noe å tenke på. Det ble brunt sete på Lilletroll, det er jo en ganske nøytral farge - og mora liker brunt godt. Det viktigste er uansett at ungen sitter trygt i bilen...


Dersom noen skulle være på utkikk etter ny bilstol av denne typen, men med isofix, så har de flere igjen av dem. Faktisk var de enda billigere, helt ned i 2.899,- såvidt jeg kunne se. Vi har en 2004 modedll Opel Zafira, som ikke har isofix pga bevegelige seter, så feste med trepunktsele ble det eneste alternativet for oss.


Vi har alle ungene hjemme nå, og med halvferdig hus blir det litt trangt om sengeplassen. Dermed sover jeg og mannen på sovesofa i stuen. Slike ordninger går helt fint for en periode, men begynner å bli litt lei av det nå, mildt sagt. Heldigvis nærmer det seg mer og mer ferdig i kjelleren for hver dag som går. Det skal bli så godt å få flyttet ting ned, tenk så god plass vi får!! :)

Men som dere ser, Lilletroll synes det er helt topp å våkne på morgenen og få komme opp i armene til pappa for å se barne-TV mens han sover ♥

post signature

30. mars 2012

Couscous Kylling

Lilletroll og jeg er med i en Buzzadorkampanje for
Couscous Kylling.


Kan love dere at denne er absolutt å anbefale, hun elsker den, og spiser det både varmt og kaldt.

Forøvrig så er det helt supert å være med i Buzzador, får jo tilbud om å prøve ut kjekke ting hele tiden. Nå sist kom det spørsmål om en kampanje på Vanish. Håper jeg kommer med der også, hvem vil vel ikke ha en kasse med Vanishproduktene levert på døra? ;)

post signature

28. mars 2012

Uvær betyr innekos

Skjønner at jeg må slutte å snakke om fint vær...
...i dag er det overskyet, tåke, vind og regn :/


Da er det godt vi koser oss inne i roteredet :)

Lilletroll syns det er stor stas med barne-TV.


Mens mamman gleder seg litt mer over tanken på at arbeiderne er godt i gang med plating av vegger i kjelleren. Halve kjellerstuen og rommet til guttene ble platet ferdig i går.


Ellers så fikk vi oss en uønsket overraskelse på søndag kveld, da vi plutselig hørte en knakende lyd ytterst i påbygget/spisestuen...og deretter sprakk det innerste glasset i et av de store vinduene ut mot hagen, med sprekker i alle retninger :/ Heldigvis var Førre Trevare innom oss i dag tidlig for å se på skadene og tape vinduet. Satser på at de får fikset det fort.

Vi føler med pappan som må stå ute og jobbe i dette været, og syns han er veldig flink som står på for at trimrommet skal bli ferdig. Nå holder han på og tetter under terrassen slik at vi får tett tak.

Jeg gleder meg over at vi kan begynne å tenke sånn smått på henting av trapp...tenk for en luksus det blir da, trapp ned til kjelleren! :))

I mellomtiden har jeg en masse å ta tak i her inne, mangler ikke på jobb...heller mangel på pågangsmot...får prøve å trylle frem litt. Men først har jeg ei lita ei som er veldig oppgitt over mamman sin, som ikke kommer springende med en gang hun roper. På tide med litt påfyll av mat tror jeg ;)

Ha en god dag!

post signature

27. mars 2012

Takk bror :)


Min snille bror har reist nordover.
Tusen takk for all til tross for dårlig rygg ♥ Det er gull verdt!
Håper du kommer deg raskt til hektene...


Så kan jeg stolt vise til at våre arbeidere har jobbet effektivt, og gipset alle tak i "vår del" av kjelleren, samt fått gips på veggene der vi skal ha det.

Bildet over viser badet, og bildet under her viser gangen. Trappehullet står fremdeles og gaper mot oss, men trappen er bestilt for lenge siden og venter bare på å bli hentet og montert. Det nærmer seg!


Og her har vi min kjære i aksjon med å plaste veggene i kjellerstuen.
Flinke mannen ♥


I Haugesund stråler solen for tiden, været er fantastisk,
og det er bare å glede seg til sommeren :))

post signature

23. mars 2012

www.stonzwear.com

Jeg fikk et tips fra søstra mi om 40% på stonzwear.
Selv hadde jeg aldri tenkt tanken hadde det ikke vært for henne. Synes disse skoene ser litt merkelige ut, og de gir jo ingen støtte. Men kanskje er det bra for barna å utvikle styrke nok i beina til å holde seg oppe på egen hånd, uten å bli "spjelket"? Ikke vet jeg...


Jaja, jeg fant i hvert fall noen deler som kan gå for et sett, med lignende farger. Det var temmelig utplukket kan jeg love dere! Men det er jo utrolig søtt da, elsker designet :) Luen er brun med turkis blomst, mens skoene har svart i seg, men det går helt fint. Og det må da være utrolig praktisk å tre på ungen disse "tøflene" når hun skal ut og leke, og så bare spyle av de nå hun er ferdig. Liker tanken!

I kjelleren er alle gipsplater på plass i tak og vegger. I dag starter de med MDF-plater på vegger i soverommene og kjellerstuen. godt å se fremgang! Gleder meg veldig til vår del av kjelleren er såpass ferig at vi kan begynne å flytte ned møbler og unger til sine respektive rom, og få litt mer orden i kaoset ;)

Vi har strålende vær i Haugesund i dag, helt fantasisk. Lurer på om jeg skal teste ut terrassen for første gang når Lilletroll tar middagslur senere. Det er godt å se bare blå himmel og sol på alle kanter når du står opp, hele veien rundt boligen. Jeg tror vi kommer til å få det godt her oppe på toppen :)


post signature

18. mars 2012

Det gledes

Små gleder gjør godt,
i hvert fall når det meste i hverdagen er bare kaos ;)

I skrivende stund monteres det et garderobeskap på
soverommet vårt...



...og det er jeg føler er sann glede!

Vi skulle egentlig ha 2 skyvedørsgarderober på soverommet, begge med stringhyller som innredning, men den planen skjærte seg glatt. Den tidligere eieren hadde lagt spottene så nærme veggen at da ville de i tilfelle kræsjet med garderoben :/

Denne garderoben, Nantes 4-dørs m/speil, hadde vi egentlig kjøpt til hormontrollet. Men det viser seg at det blir for lavt under taket på rommene til ungene i kjelleren til å sette opp dette skapet. Derfor passer det veldig greit at vi tar det i stedet for.

PUH...puster lettet ut ;)

Gleder meg til å bli kvitt søppelsekkene som bugner over på soverommet vårt i dag, putte alt inn i skapene.
Blir herlig når jobben er gjort!

post signature

16. mars 2012

En liten oppdatering er på sin plass

Det har nok vært litt i det meste laget for oss det her, og er det fremdeles, i aller høyeste grad! Men vi har ikke annet valg enn å kjøre på, i håp om at huset skal bli ferdig en dag ;)


Litt "gamle" bilder fra kjelleren, tatt 05.03.
Over her ser dere litt av det som skal bli kjellerstuen etterhvert.


Dette er rommene til ungene, og ebvis på at deleveggen er på plass ;)
Disse to bildene viser i hvert fall at ting skjer, og de har kommet mye lenger i arbeidet i dag. Jeg tror det er hovedsakling plasten som gjenstår før en kan starte med plating. Heldigvis har vi skaffet ekstra hjelp til kjelleren her i fra og ut. Økonomien skriker nei, men fornuften sier at det er eneste utvei hvis vi skal bli ferdig noen gang. Kan være greit å få inn litt inntekt på leiligheten snart også, det vil hjelpe godt på.

Når vi snakker om leiligheten...bare for å illustrere kaoset som rår i denne boligen per i dag, bildet under her viser arealet som med tiden skal bli til en leilighet. Jaja... ;)


Og her, mine damer og herrer, ser dere viktig arbeid in progress:

TRIMROMMET!

Ja, jeg vet det setter store krav til oss å bygge et slikt rom, men vi ønsker å utnytte arealet i huset maks, og siden det allerede var bygget delvise vegger under terrassen til et rom så tenkte vi "hvorfor ikke". Vi har jo ambisjoner om å bli litt sunnere og sprekere vi som alle andre, og H grein jo til seg en sauna tidligere her ;) Da kan vi like godt putte alt sånt fiksfakseri inn på ett rom. Gjett om vi skal bli spreke da!!! (Jeg heller litt mot at noen kommer til å benytte det rommet mer enn andre, men vi har det i det minste tilgjengelig da. Litt er bedre enn ingenting!)


Da er dere  litt oppdatert på prosjekt kaos.
Et siste bilde for å informere om at jeg har senket bunnen i lekegrinda for halvannen uke siden. Dette ble litt for skummelt for mammahjertet mitt! ;)


ØNSKER DERE ALLE EI RIKTIG GOD HELG :))


post signature

15. mars 2012

Lilletroll anno 15.03.2012

Noen som husker denne lille jenta?
Nyfødt og fin, født 11.07.11, klokken 08:53.
Vekt: 3772 g. Lengde: 50 cm.


Hun har blitt så fort stor, og er allerede 8 mnd gammel.
Her prates det som en foss hele dagene, selv om vi skjønner fint lite av det enda. Men mamma og pappa har hun lært å si klart og tydelig!
Vi har begynt å spise brødskive sånn smått.
Helt skal hun ligge på gulvet og sprelle hele dagen, vippestolen er ikke godkjent lenger!
Krabbing venter hun med, det ser mer ut som hun svømmer ;), men hun kommer seg frem ved å dra seg frem eller å rulle sidelengs. Funker det også!


Vi er selvfølgelig veldig stolt over store, flinke jenta vår.
Blir spennende å gå på 9-mnds kontroll i slutten av mars.

Kan ikke skjønne hva jeg har gjort for å få en sånn solstråle til datter. For det skal hun ha, hun har vært like glad ALLTID, til tross for det kaoset vi har levd under de siste månedene.

Lilletroll syns livet er godt å leve, og hun lyser opp livet vårt

post signature

14. mars 2012

Spennende!

Jeg gleder meg stort over samarbeidet i MS-forbundets region vest, som nå har ført til at vi gjennomfører en satsing på unge med MS. Dette har, etter litt frem og tilbake, resultert i at 20 unge fra regionen får muligheten til å reise til herlige Albir, Spania, i mai mnd.


Her blir det overnatting i 4 netter på Albir Playa Hotel & Spa.
Det ser ut som dette kan bli en fantastisk opplevelse!




Sommertemperaturer (for oss nordmenn) på 25 grader, kjekke aktiviteter, og godt selskap.


Flotte utearealer.


Svært innbydende SPA-avdeling.


Jeg nevner stikkord som bar, strandpromenade, soling på stranden, besøk i hotellets SPA-avdeling, seiltur, ettermmiddagsutflukt til Guadalest, shopping på La Marina med bowling eller gocart, Terra Mitica - Europas største fornøyelsespark, masse god mat og drikke i mellom slagene, og ikke minst: TOPP SELSKAP OG MASSE HYGGE!

Vi håper at denne turen kan gjøre folk godt, og sette standarden for den type samarbeid og støtte vi ønsker å bygge rundt hverandre, både på det personlige plan og organisasjonsmessig.

Denne turen vil være en plattform for mange kjekke samlinger i fremtiden, som forhåpentligvis vil bevisstgjøre lokalforeningenes aktivitet, vise at vi er der for de som trenger det. Vi bør alle være der for hverandre.

Jeg er så heldig at jeg fremdeles er "ung nok" til å få bli med på denne samlingen. Som ungkontakt i Haugaland MS-forening ser jeg virkelig frem til å bli kjent med mange nye, flotte mennesker. Jeg håper at vi samlet kan gi hverandre en opplevelse for livet, og opprette gode relasjoner som vi kan bygge videre på herfra og ut :)


post signature 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...