29. apr. 2012

Deilig med sløvesøndag

I dag har vi jammen ikke gjort mye fornuftig, og det er utrolig godt å gjøre ingenting fra tid til annen, spesielt etter en kjekk kveld på byen kvelden før!

Nå var vi nettopp vitne til slutten av det som må ha vært et fantastisk syn her oppe på Varden. Vi ser for øyeblikket filmen 2012, som handler om verdens undergang, så da gjør det ekstra godt å se at verden er fullstendig intakt utenfor husets fire vegger enda i hvert fall ;)



Gleder meg til mange kommende solnedganger fra stuevinduet og terrassen oppå toppen her. I dag hadde vi 14 gode varmegrader, blå himmel og herlig sol, så nå må da våren være her for godt i år. Ser frem til grilling og soling etter hvert som været og huset tillater det! Hehe...

Men før den tid så blir det nok en del mere husprat ja. I morgen tidlig kommer fliseleggeren for å begynne på badet vårt i kjelleren. Det skal bli godt, og jeg vet om ei på snart 16 som virkelig gleder seg til å få "eget bad". Nå skal det også fungere som vaskerom, noe jeg gleder meg veldig til, å få skittentøy og klesstativ ut av veien. Herlig!

Ha ei fortryllende uke folkens!

- Anja -

26. apr. 2012

Lilletroll vokser og trives!


Superstolt jente fikk sitte i handlevogna for første gang for et par dager siden. Det var stor stas å sitte oppreist, høyt oppe, og vifte med beina :)


Her sitter hun med fine hettekjolen sin, som hun fikk av Karoline og fam. i fødselsgave. Kjempefin!


Jenta vår har nå fått to tenner nede, det går fort nå. Og hun har begynt å spise brødbitene sine på egen hånd, noe som oftest resulterer i et ansikt full av alskens pålegg (gjerne prim - ikke klissete!) og en smekk full i vann ;) Men ungen kan vaskes, hun er kjempeflink, og vi er kjempestolte som alltid.


Da vi var på vei ut dørene tidligere i dag så hadde mammaen glemt noe i stuen, derfor ble Lilletroll lagret i vaskebaljen på badet i mens - til hennes store glede! Hehe, utrolig hvor lite som skal til for å glede den lille solstrålen vår. Men jeg gjør det ikke flere ganger, for jeg var ikke borte i mange sekunder, men da jeg kom tilbake prøvde hun å hive seg over kanten for å komme seg på gulvet, rampen.


I dag har vi kjøpt garderobeskap og kommode til prinsesse tryll-tryll, så i morgen regner jeg med at de blir montert. Håper hun blir fornøyd :) Ellers så har vi fått en god deal av en Fliselegger, som skal få begynne på badet nede ASAP, herlig! Neste steg på programmet nå blir å finne snekkere til å bygge opp leiligheten, og det kan jo bli en spennende prosess å lete etter de riktige folka ;) Gubben holder stadig på med trimrommet, er nå ferdig med asfalt- og sponplater, men dette er en langdryg sak...spesielt når så mye annet må gjør innimellom. Gangen i kjelleren er nå ferdig sparklet, pusset og malt, så nå kan vi sette i gang med å behandle trappen så fort som mulig, og klargjøre den til montering. Veldig spent på hvordan det skal gå, har aldri gjort noe sånt før, men er evig optimist! :))

- Anja -

25. apr. 2012

Taket i påbygget

Det faktisk ferdig for over en uke siden. Lister mangler fremdeles, men det er likevel godt å se takpanelet på plass.




Taket er litt opphøyet over spisestuen, ganske fint syns jeg! Dette var det lagt opp til før vi kjøpte huset, og i ser det blir en utfordring i forhold til listing pga litt feilvurderinger med tanke på takhøyde kontra taket i resten av stuen, men det ordner seg nok :)




Min kjære tok et vågalt valg med sjafsavgjørelse på at vi skulle ha panelplater i taket, noe jeg støtter fullt ut etter å ha sett resultatet ;) Det ble en veldig bra brytning mot gips i tak over alt ellers, pluss at det står veldig godt til kjøkkeninredingen som blir en del av rommet med åpen løsning.


,


Dette bildet viser et venstre vindu som fremdeles er sprukket, men det har heldigvis Førre Trevare vært innom og byttet ut, fiks ferdig på et blunk, så det er bare gode greier!

Godt å se at det kommer seg, litt etter litt :)
- Anja -

20. apr. 2012

MS-konferanse

Prøvde å lage et innlegg i går med Blogger-appen, det gikk forsåvidt helt greit, men den gir lite rom for redigering kan du si. Så nå har jeg skaffet meg BloggPress i håp om at det er et bedre alternativ, noe jeg har god tro på. Og når det gjelder healeren så prøvde jeg å redigere bloggen litt i går, men det gikk ganske skeis med bare en iPad til hjelp, så jeg får fikse den over helga ;)

Denne helga tilbringes i Stavanger. I går var det MS-konferanse med tema Behandling, hvor vi fikk høre mye interessant i forhold til symptomer, medisiner og trening. Tror det var rundt 45 påmeldte, blanding av fagpersonell og folk som selv har diagnosen. Veldig bra!

Vi bor på Hotell Clarion, og her må jeg virkelig skryte av fantastisk bra hotell som det svært lite å utsette på. Profesjonelle folk, god oppfølging, flotte lokaler, og VELDIG god mat :))

I dag har vi hatt styrekurs for medlemmer i lokallagene i region vest, med fokus på videreutvikling av lokalforeningene, rekruttering og inntjening av midler. Høyaktuelt tema for fremtiden!

Nå har jeg meg en pause på hotellrommet før det er opp og sprett igjen snart, og av gårde til middag. I går kveld hadde vi middag her på hotellet, mens i kveld tar vi turen til Egon hvor vi har forhåndsbestilt mat. Personlig er jeg ganske skeptisk til hele konseptet Egon tilbyr, men en kan bare håpe at de tar hensyn til at mange i foreningen trenger litt hjelp i forhold til servering. Uansett er jeg sikker på at vi får en kjempekjekt atter en gang, noe annet er ikke mulig sammen med denne gjengen.

Og nå kan jeg konstatere at denne appen fungerer helt supert, og legge meg en halvtime på lading før kvelden, i den store og gode senga på det store og flotte hotellrommet ;) I morgen er det litt mer styrekurs etterfulgt av årsmøte i regionen som venter, og så skal jeg hjem til min kjære og Lilletroll. Kjenner det skal bli godt å finne sofaen hjemme i morgen kveld, men frem til da er det mer kos, lærdom og inspirasjon i vente her i Stavanger.

- Anja -

15. apr. 2012

Stolte foreldre ♥

Se så fin lilletroll er i den flotte "OnePiecen" som bestemor Sælaug på Island har strikket til henne,  med tradisjonelt islandsk mønster og islandsk ull. Nydelig ♥


I går fikk vi se at dattera vår for første gang satte seg opp på egen hånd. Ganske fantastisk å se på, for hun presterte å gå ut i spagat mens hun lå på magen, for så å skyve seg opp i sittende stilling med armene. Kanskje ikke den enkleste måten å gjøre det på, men gjett om vi er kjempestolte foreldre da! :) Jeg rakk ikke å ta bilde av at hun satt der, rakrygget og stolt som en hane, så her er hun på vei til å legge seg frem på magen igjen ♥


Det er utrolig hvor fort ting skjer nå, hun fikk sin første tann for noen dager siden, og flere kommer når som helst. Skravla går konstant, selv om det er svært begrenset hva vi forstår av det enda. Hun er stort sett alltid glad og fornøyd, takk og pris for det. Hun har begynt å forstå at hun kan stå knærne, men skjønner ikke hva hun skal gjøre videre, så hun står liksom bare og gynger. Kommer seg likevel fort rundt på gulvet ved å rulle sidelengs, men vi håper likevel hun legger om til en mer praktisk type manøvrering snart, for dette kan fort bli en litt trøblete fremgangsmåte når hun blir eldre, hehe ;)

Mamman gleder seg til dagen kommer at hun har tid og overskudd til å gjøre klart barnerommet. Har det liksom i bakhodet helet iden, og skaffer litt småting her og der som skal på veggene og sånt. Gleder meg til å gi henne sitt eget roterede ♥ Men det får komme når det blir tid til det, i mellomtiden er det mye annet som står på tapetet. Krysser bare fingrene for at vi er ganske godt i havn til mannen begynner på jobb i midten av mai...og er samtidig litt spent på hvordan vi klarer oss uten hans hjelp og støtte her hjemme.


post signature



14. apr. 2012

Bursdagsgave

Det har vært en del styr i forbindelse med flytting og ettersending av post.


Men endelig fikk jeg gaven fra søstra og kjæresten i Danmark. De lurte litt på hvor i alle dagen den hadde blitt av ;)


Her var det mye snadder...kaffe, te, sjokolade, honning...har nok ikke helt oversikt over alt den inneholder, men nam sier jeg bare ♥


Og ikke har jeg hjerte til å sprette fropakningen enda heller, den skal få stå på kjøkkenbenken og ta seg ut en stund først :)


Vi får se hvor lenge jeg greier å holde fingrene av fatet!

Tusen takk for kjempefin gave ♥
Perfekt for mæ! ;)


post signature




Soverommene er inntatt

11. apr. 2012

Super bursdagsgave!

Min kjære har hatt litt for mye å stri med i det siste, forståelig nok, så bursdagen min ble ikke akkurat første pri i år...ikke fullt så forståelig fra mitt ståsted selvfølgelig ;)

Men nå har jeg fått endelig fått gave og nydelig kort, gode greier

Tenk at jeg er eier av en iPad2 WiFi :))

Forsto det som at han måtte vente ganske lenge før den kom på lager igjen i "min farge", og akkurat det må jeg jo bare sette stor pris på. Hvit, som iPhonen min.

Dette blir kjekt for'a mor, som syns det er litt kjedelig og uvant at pc'en har blitt flyttet ut på kontoret i stedet for å stå tilgjengelig i stua til alle tider!

Tuuusen takk for flotte gaven fra kjæresten og Lilletroll
Forsinkelsen er herved tilgitt!
Hilsen utrolig glad og kjempestolt meg :)

I kjelleren er det listing av soverom som står på programmet i dag, de holder på der nede nå. Og etterpå skal vi vaske ned rommene og begynne å flytte ned litt møbler, i hvert fall sengene i første omgang. Så når de store ungene kommer hjem i morra skal de få sove i sine nye soverom for første gang. Der er enda ikke koblet opp bokser for strømuttak og lys, og det mangler dører (!) - som ikke kommer før om et par uker enda. Men alt annet er klart, så med et par skjøteledninger, litt spiker og noen ulltepper kan man utrette mye bra ;) Håper virkelig ungene vil like de nye rommene sine etter hvert som de blir helt ferdige. jeg tror uansett de vil sette stor pris på å få muligheten til å trekke seg tilbake, i stedet for at alle sammen skal bo oppå hverandre her oppe enda lenger.

Og vi voksne setter stor pris på at vi slipper å innta sovesofaen på stua flere netter ;) I tillegg ser vi i tillegg virkelig frem til at Lilletroll kan få eget rom, og mulighet til å sove i sin egen seng.
Det skal bli fint :)

Mannen har lagt ferdig gulv i gangen, så da kan jeg snart begynne å behandle trappen for å få den klar til montering. Videre venter kjellerstuen på møblering, og vi må få fliselagt badet nede. Details ;)

Benytter samtidig anledningen til å ønske Brit Eva (Beva's Interiørgleder) velkommen som følger av bloggen min. Har vært inne og tatt en rask sneaky-peak på hennes blogg nå, og der inne var det koselig - ta en titt!

post signature

6. apr. 2012

Jada... :)

Flinke kjæresten min holder på å legge gulv i kjelleren, og er allerede ferdig med det største soverommet. Nice!


Jeg vet om ei som gleder seg veldig til å få ferdig soverommet sitt ;)


Taket males på mandag, og ellers mangler kun listing, og the final touch fra en elektriker.

Blir fint!

post signature

5. apr. 2012

Vinduskarmer - OK

Nytt vindu er montert på badet i kjelleren, og siste lag med sparkel er lagt i takene og på gangen i dag. Det skal pusses og males på mandag :)


Det er listet rundt vinduene.
Som dere ser så har vi valgt å lage ei "hylle" langs veggen på soverommene. Dette på grunn av at muren hadde en slik kant som fulgte denne veggen hele veien, så vi valgte å utnytte den til det beste i stedet for å miste for mye plass, noe vi ville gjort ved å lage en rett vegg. Planen er å henge opp flere åpne hyller over denne, slik at veggen kan utnyttes max.


Det blir lyst og fint i kjellerstuen :)
Så herlig å se at ting begynner å ta form!


Tilfeldigvis fant min kjære ut at vi har isofix i bilen likevel, etter at vi hadde kjøpt ny bilstol til Lilletroll ;) Men det var heldigvis ingen problem å bytte det inn i et annet. Og vi hadde så flaks at det var 15% på de øvrige BeSafe-stolene hos Bil Xtra. Dermed slapp vi unna med litt over 3800 kroner for denne bilstolen, som er en tusenlapp spart i forhold til prisene på Barnas Hus :)


Ellers så gleder vi oss over at kontoret ble ferdig malt i går, og at vi i dag har flyttet PC, kontorpult og hyller inn dit. Det er så godt å se antallet av møbler som er lagret i stuene minke!

Jeg tenker at nå skal jeg krype ned i sofaen under et varmt pledd med et glass iskald pepsi max, og kose meg med en film sammen med min kjære.

Undertegnede er fremdeles temmelig sliten etter byturen i går kveld ;)

post signature

3. apr. 2012

The show must go on...

Som dere ser så er fremgangen i kjelleren bra.


Foringer i vinduene på plass,
og veggene i alle rom er platet ferdig :)


Så da gjenstår sparkling og maling av alle flater i gips. Den jobben er påbegynt i dag. Deretter må gulvene legges, og til sist må listverk og dører opp. Det går fremover!


Og her er snekkermester'n som har fått opp ytterveggene til trimrommet. Kan vel ikke påstå det var noe ekte smil jeg fikk, men det er fullt forståelig at han er lei nå


Innvendig er det fremdeles en del å gjøre, men jeg tror det verste er gjort når reisverk og utvendige vegger er på plass (?) Utrolig stolt av han som greier dette på egen hånd uten særlig mye erfaring


Speedy, ene pusen vår, forfølger oss som vanlig uansett hvor vi er rundt huset ;) Vi trodde det skulle bli fred å få nå når hovedetasjen er i andre etg., men den gang ei. Hun klatrer opp stolpene til terrassen, både på stuen og soverommet, og henger på vinduene med masinga si, mens hun gnikker labbene på glasset til vi slipper henne inn!!!!

Verdens mest plagsomme pus!


Men kjekt med dyr uansett, de er alle unike personligheter

Med dette ønsker jeg alle sammen ei riktig fin påske :)

post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...