30. sep. 2010

Mye godt i vente


Multippel Sklerose er en snikende og uforutsigbar djevel. Og det absolutt vanskeligste med sykdommen er, i hvert fall for meg per i dag, det faktum at jeg aldri kan vite, eller kontrollere på noen måte, hva morgendagen bringer. Jeg er inne i en ganske god periode nå...men selv om jeg ikke har like vondt som jeg ofte har, selv om alle bein og armer virker, selv om taleevnen er på plass, og selv om jeg ikke er fullt så trøtt som jeg kan være, så roter sykdommen ganske mye med hodet mitt kjenner jeg. Ikke alltid like lett å være på toppen av verden lenger. Nå er jeg plutselig i det personlige hjørnet igjen, men man kan ikke alltid være overfladisk og late som om livet bare er en drøm på rosa skyer heller...selv om det er sånn det vanligvis er her i blogglandia. Uansett, jeg tror dere tåler det ;) Jeg har gått noen runder med meg selv for å greie å skrive om dette, men nå er dagen her! Og kan hende finnes det noen der ute i samme situasjon som meg, som trenger noen å prate med, eller bare høre andres erfaringer. Tror det kan gjøre godt å være litt åpen innimellom...

I går kveld tenkte jeg "hvorfor kan jeg ikke bare være normal...jeg vil ha tilbake livet mitt".

Men nå syns jeg det var feil av meg - i overkant negativt, så i dag tenker jeg at "dette er livet mitt nå...jeg må bare gjøre det beste ut av det, leve det så godt jeg kan, og fokusere på alt det positive".

Denne sykdommen gjør at jeg er nede i kjelleren en liten tur med jevne mellomrom, spesielt på kveldstid når eg er brukt opp for dagen - da kommer lett de tunge tankene snikende, gjerne akkompagnert av noen tårer. Men så lenge jeg får hodet over vann igjen skal jeg si meg fornøyd! Så lenge jeg greier å dra liket ut av senga i noenlunde respektabel tid på morgenen, og får gjort noe fornuftig i løpet av dagen. Så lenge jeg har fremdeles evner å sette pris på, og bruker energien min på, det positive i livet mitt...da er det håp i hengende snøre :) Og jeg minner meg til stadighet på at det finnes så mange som har mye større problemer enn det jeg har;
så jeg kan ikke klage :)

Jeg har en fantastisk mann i livet mitt, noen herlige bonusbarn, min elskede familie, masse gode venner, et stort og fint hus (evigvarende prosjekt), skjønne kjæledyr som alltid er like glad uansett. Jeg har møtt mange utrolige mennesker gjennom årene, alle har de gitt meg nye erfaringer å lære av, og jeg har opplevd mye kjekt så langt. Jeg har et godt liv ♥.
Og jeg har mye mer i vente!
Jeg må bare sette et litt annet fokus, omstrukturere meg selv (?), og finne nye utfordringer som passer dagens situasjon! Jeg skal nok finne ut av det med tiden til hjelp.

Fant noen passende ord fra Anders Helseths bok
"Forundringer i alle år".


GRIP DAGEN

Grip dagen
når den kommer
med begge hender
Den er din
når solen renner
Grip dagen
før den løfter pent på hatten
og glir forbi
som et skip i natten

***


Jeg er i tenkeboksen, og: I'll be back! :))

CARPE DIEM


post signature

6 kommentarer:

Karoline sa...

Du er så utolig flink til å sette ord på hvordan du har det. Masse glad i deg vennen og vet at jeg alltid er her, selv om det lille trollet mitt tar mye av tiden min nå.

Klem <3

Henriette sa...

Modig og ærlig - du er tøff og flink Anja! Stor klem til deg !!

Anonym sa...

Du er tøff Anja! Den beste egenskapen man kan ha er å finne lyspunkter i det negative :)
Husk at du alltid har mennesker rundt deg som bryr seg om deg og er glad i deg, og benytt deg av det om det trengs :)

Klem Hanne <3

Anonym sa...

Hei!
har samme diagnose som deg. Livet er i perioder TØFT, men jeg har klart å få noe positivt ut av det. Når jeg har gode dager NYTER jeg de maksimalt, og det gir meg GLEDE. Hadde nok ikke satt like mye pris på en dag da jeg var frisk. Stå på, og når du klarer det: Vær positiv:)
Mvh
Robert

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

♥ Tusen takk alle sammen! ♥

*smiler stort* :)))

Hilde sa...

Kjempegla i deg, snuppa! Nyt livet, det er til for å leves uansett utgangspunkt <3 Heldigvis for deg så er du jo en uforbederlig optimist :) Gleder meg sånn til å besøke dere!!! Se deg i ditt rette element, så og si ;) *klem* du er en av de tøffeste jeg kjenner!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...