6. nov. 2011

Haugaland MS-forening

Vi vet at 3-400 dessverre blir diagnostisert med Multippel Sklerose i Norge per år. Per i dag er det ca 8000 personer med MS i landet, og tallene stiger alt for raskt!

Min egen teori er at helsevesenet begynner å bli flinkere til å plukke opp tegnene, og stille diagnose tidlig i sykdomsforløpet. DET er veldig positivt for oss som er rammet av sykdommen, for slik kan vi få hjelp og medisiner tidsnok, noe som vil hjelpe oss til en best mulig hverdag videre.

Det er en tøff melding å takle, å få beskjed om en slik diagnose. Ikke alltid mulig for dine nærmeste å forstå hvordan du har det, eller å hjelpe deg å takle dine følelser omkring dette. Og du kan være sikker på at de rundt deg også sliter med spørsmål og frykt i forhold til diagnosen.

Da er det godt å vite at det finnes et nettverk som forstår, som du kan utveksle tanker og erfaringer med, og stille spørsmål til, for å få informasjon. Dette nettverket vil også være der for dine nærmeste om de ønsker noen å prate med. Kan hende trenger du litt tid før du føler deg klar til å ta kontakt, men vi anbefaler på det sterkeste å ta det steget. Vi har selv opplevd hvor godt det har hjulpet oss i samme situasjon. Og vi har alle vært der...forvirret, uvitende og skremt.

Her er en link til en artikkel vi hadde i Haugesunds Avis for litt tilbake.

Og her er kobling mot hjemmesiden til Haugaland MS-forening.

***
Det handler om å ta tilbake kontrollen!

Vi dør ikke av MS, vi lever med det!

Og sammen blir vi sterkere!

post signature

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...