28. sep. 2010

Pølselapskaus


Laget denne i går, og det var bare NAM. Jeg hadde ikke alt som står i oppskriften; manglet sellerirot, cayennepepper og dill. Men det ble knallgodt likevel. Den holder til 5-6 porsjoner, så vi tre har hatt middag av denne gryta i dag også. Genialt! :)

----------

8 poteter
6 pølser
1 kålrot
8 gulrøtter
1 løk
1/4 sellerirot
1 liten purre
1 ts paprika
1/2 ts pepper
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts dill
2 ss margarin/ smør
2 ss hvetemel
1 1/2 - 2 dl matfløte

----------

Skrell grønnsakene, skjær de i biter, og ha alle grønnsaker unntatt purreløken i en gryte som fylles halvt opp med vann. Kok oppog ha i krydder. Demp varmen og la det putre til grønnsakene er gjennomkokt. Slå av vannet, og stamp grønnsakene litt. Ha i margarin + hvetemel, og bland godt, før du rører inn fløten (se an mengden i forhold til hvor tyk du vil ha lapskausen). Til sist: purreløk og pølsebiter i gryta. Varm opp og smak til
med salt og pepper.

----------

BON APETITT!


post signature

1 kommentar:

Karoline sa...

Det er noe av det beste som fins! Jummy:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...